- ajuta la vindecarea pielii
- efecte benefice in tratamentul diabetului zaharat
- antifungic, antiviral, antibacterian
Beneficii pentru sanatate
Aloe vera vindeca si hidrateaza pielea, facand-o supla. Este deosebit de eficienta in arsuri de toate tipurile si este buna pentru taieturi, muscaturi de insecte, vanatai, acnee si pete si trateaza ulcerele de piele si eczemele.
Sucul de Aloe vera (cu 98-99% concentratie) ajuta la vindecarea bolilor de stomac, a ulcerelor, constipatiei, hemoroizilor, colitelor si in toate problemele de colon.
Exista mai multe studii ce arata ca are un efect benefic in tratamentul diabetului si in cazul nivelului ridicat al colesterolului.
Actioneaza ca astringent, emolient, antifungic, antibacterial si antiviral.
Aplicata local, linisteste arsurile si ranile, stimuleaza regenerarea celulelor, reduce inflamatiile rezultate din terapia cu radiatii, mareste producerea de capilare la extremitatile picioarelor la persoanele cu circulatie deficitara, calmeaza iritatia stomacului in gastrite si administrarea de antibiotice, actioneaza ca laxativ.
Descriere:
Aloe vera este o planta originara din Africa de Sud. Cea mai mare utilizare a plantei este in fitoterapie, dar si in cosmetica si medicina alternativa. Exista mai mult de doua sute de specii de Aloe, care cresc in regiunile secetoase din toata lumea, dar cea mai cunoscuta si folosita este Aloe vera.
Aloe vera este considerata o planta cu propietati analgezice, acceleratoare pentru vindecare si cu efect de intinerire.
Familie: Asparagales; Gen: Aloe; Denumire stintifica: Aloe vera
Aloe vera este bogata in substante chimice esentiale pentru un stil de viata sanatos, cum ar fi: beta-caroten, beta-sitesterol, campesterol, acid cinamic, cumarina, lignin, acid p-coumaric, saponine, dar si numerosi nutrienti, precum: calciu, folati, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina C si vitamina E.
Recomandari medicale
Aloe vera este recomandata in SIDA, cancer, boli ale pielii si ale stomacului, varice si infectii.
Observatii
Rar, pot aparea la persoanele sensibile reactii alergice. Inainte de folosire, puneti putin dupa ureche sau la subrat. Daca apar iritatii sau roseata, nu folositi.
Aloe vera nu trebuie ingerata pe parcursul sarcinii si alaptarii.
Comenteaza