– puternic antioxidant si anticancerigen;

– ajuta in curele de pierdere in greutate;

– contine numerosi nutrienti esentiali.

Ceaiul verde – beneficii pentru sanatate

Ceaiul verde actioneaza si protejaza contra cancerului, scade nivelul colesterolului din sange, reduce tendinta de formare a cheagurilor sangvine, stimuleaza sistemul imunitar, combate degradarea dintilor, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, combate oboseala mentala si poate contribui la vindecarea aterosclerozei.
Numeroase studii arata ca ajuta in curele de pierdere in greutate si ca poate prevenii cresterea prostatei.

Descriere:

Secretul beneficiilor pentru sanatate a ceaiului verde rezulta din faptul ca este bogat in catechine (fac parte din grupa polifenolilor), in  special EGCG (epigalocatechina). EGCG este un puternic antioxidant, care pe langa inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase, ajuta si la distrugerea lor, fara a afecta tesutul sanatos din jur. Este de asemenea eficient in scaderea colesterolului “rau” LDL si deasemenea inhiba formarea anormala de cheaguri. Inhibarea formarii de cheaguri de sange este extrem de importanta tinand cont ca este cauza principala a atacurilor de cord si a accidentelor cerebrale. Contine si alte substante chimice utile care au propietati antioxidante, antibacteriene si de consolidare a sanatatii in general.
Ceaiul verde inseamna, pur si simplu, frunzele uscate ale plantei. Orice tip de ceai verde face parte din specia Camellia sinensis, dar depinde de locul unde creste si de procesarea, care poate fi diferita.
Contine de asemenea numerosi compusi benefici pentru sanatate, cum ar fi: apigenin, astragalina, eugenol, acid galic, zeaxantina, luteina, acid meristic, licopen, dar si numerosi nutrienti ca: fier, calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier, vitamine din complexul B si vitamina C.

Observatii

Pentru ca ceaiul verde sa beneficieze de toate calitatile enumerate mai sus, el trebuie consumat ca atare, fara zahar sau lapte, eventual doar cu suc de lamaie (in combinatie cu laptele, acesta din urma se interpune cu compusii beneficii, anulandu-i). Se gaseste si sub forma de supliment alimentar.