migdale almonds beneficii, calorii, valori nutritionale

Migdale

Beneficii pentru sănătate

Nucile de migdal sunt surse bogate de proteine, acizi grași omega 3, vitamine, minerale și numeroși antioxidanți benefici pentru sănătate. Acestea au un profil nutritiv echilibrat, esențial pentru o sănătate și bunăstare optime.

Migdalele sunt bogate în acizi grași mononesaturați precum oleic și palmitoleic, care ajută la scăderea LDL (“colesterol rău”) și creșterea HDL (“colesterol bun”) în sânge. Studiile sugerează că dieta mediteraneană bogată în acizi grași mononesaturați previne riscul bolilor arterei coronare și accidentelor vasculare cerebrale prin facilitarea unui profil lipidic sănătos în sânge.

Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E, având aproximativ 25 mg la 100 de grame (aproximativ 170% din doza zilnică recomandată). Vitamina E este un puternic antioxidant liposolubil (solubil în grăsimi ). Aceasta restabilește integritatea membranei celulare a mucoasei și pielii și protejează împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi de oxigen.

Migdalele sunt alimente fără gluten. Din acest motiv, ele sunt unul dintre ingredientele preferate în prepararea rețetelor fără gluten. Aceste preparate sunt alternative sănătoase pentru persoanele cu alergie la gluten și boala celiacă.

Migdalele conțin multe vitamine importante din grupul B complex precum riboflavina (B2), niacina (B3), tiamina (B1), acidul pantotenic (B5), vitamina B6 și acidul folic (B9). În ansamblu, aceste vitamine funcționează ca și cofactori pentru enzime în timpul metabolismului celular în organism.

De asemenea, migdalele sunt o sursă incredibilă de minerale precum mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu.

Uleiul de migdal, extras din semințe, este folosit în gătit în Iran și Turcia. Este folosit ca “ulei de bază” în unele medicamente tradiționale, aromaterapie, industria farmaceutică și cosmetică. De asemenea, este folosit ca emolient în cosmetice, iar aplicat în mod regulat pe piele, ajută la menținerea hidratării și protecției împotriva uscăciunii.

Câteva migdale pe zi asigură mult din nivelurile recomandate de minerale, vitamine și proteine. În plus, uleiul extras din migdale este folosit atât în gătit, cât și în medicină.

Descriere migdale

Delicios de savuroase, cu un gust de nucă și crocante, migdalele au fost dintotdeauna considerate un exemplu de sănătate și bunăstare. Semințele sunt printre cele mai bogate surse de nutrienți benefici pe bază de plante.

Din punct de vedere botanic, migdalele provin dintr-un copac de dimensiuni medii din familia Rosaceae și genul: Prunus.

Nume științific: Prunus dulcis.

Planta este un copac cu frunze căzătoare, probabil originar din regiunile montane bogate în minerale din Asia de Vest, care oferă condiții fertile favorizând creșterea sa. În ultimii ani, cultivarea și procesarea sa s-au răspândit în multe regiuni ale lumii, inclusiv în Statele Unite, ca o cultură comercială majoră.

În fiecare primăvară, copacul de migdal este complet acoperit cu flori roz-albe atrăgătoare care ulterior se dezvoltă în fructe până în toamnă. Din punct de vedere structural, fructul este o “drupe”, care închide în interiorul său cojii dure un “migdal” comestibil.

Nucleul migdalului are o piele exterioară maro și o carne de culoare alb-crem, ovală până la conică, măsurând aproximativ 2 cm lungime și 1 cm lățime, fiecare nucleu cântărind între 1,5 și 2g.

Selectare si păstrare

Migdalele sunt disponibile pe piață tot timpul anului. În magazine, sunt expuse spre vânzare diferite forme de migdale, precum cele cu coajă, fără coajă, sărate, îndulcite sau pudrate (făină de migdale).

Când cumpărați, căutați migdale care au o culoare maro strălucitoare, compacte și uniforme și care se simt grele în mână. Acestea trebuie să fie fara crăpături, tăieturi, mucegai, pete și miros rânced.

Pentru depozitare, plasați migdalele întregi, cu coajă, într-un loc rece și uscat pentru mai multe luni. Cu toate acestea, nucile fără coajă ar trebui să fie păstrate într-un recipient ermetic în frigider pentru a preveni râncezirea.

Migdalele întregi crude sunt deschise la unitățile de procesare folosind mașini de crăpat. Echipamente mai mici de despicare sau clești manuali sunt de obicei suficiente pentru uz casnic.

Iată câteva sfaturi de servire:

Migdalele pot fi savurate crude, sărate sau îndulcite.

Au un gust nucos, dar plăcut, de dulce. Laptele de migdale îndulcit (Badam milkshake) este o băutură răcoritoare populară în India și alte țări din Asia de Sud. Migdalele sunt unele dintre cele mai căutate nuci care sunt folosite într-o varietate de preparate din orez, savuroase și dulci în regiunea Orientului Mijlociu.

Bucățile de migdal sunt adesea presărate peste deserturi, în special peste înghețată și alte preparate cu înghețată.

Ele sunt folosite pe scară largă ca adăugare la biscuiți, prăjituri, dulciuri, batoane energizante și torturi. În Franța, frangipane este un tort preferat făcut din făină de migdale.

Migdalele blanșate sunt, de asemenea, folosite pentru a face unt de migdale, care este o alternativă ideală pentru cei alergici la arahide. Migdalele verzi, mature, sunt incredibil de delicioase! Aceste nuci comestibile, tinere și moi, ajung pe piețele agricole la sfârșitul primăverii. Pentru a le mânca, tăiați capacul verde exterior folosind un cuțit de decojit și savurați nucleul alb și cremos din interior!

Profil de siguranță

Alergia la migdale, deși nu este la fel de comună ca alte alergii la nuci precum caju, fistic, etc. Cu toate acestea, acestea pot provoca adesea reacții de hipersensibilitate la unele persoane la substanțele alimentare preparate cu ele.

Tipul și severitatea simptomelor pot varia și pot include vărsături, diaree, dureri abdominale, umflarea buzelor și gâtului, ducând la dificultăți de respirație și congestie toracică. Prin urmare, ar trebui exercitată prudență în cazul persoanelor cu sindrom alergic la nuci atunci când consumă alimente preparate cu nuci de migdal.

Migdalele au un indice glicemic foarte scăzut, aproape neglijabil. Motivul este că migdalele sunt foarte bogate în grăsimi, proteine și fibre, dar conțin cantități foarte mici de carbohidrați. Indicele glicemic măsoară modul în care un aliment cu carbohidrați crește glicemia. Deoarece migdalele conțin foarte puțini carbohidrați, ele nu au un impact semnificativ asupra nivelului zahărului din sânge.

Valori nutriționale

Migdale (Prunus dulcis), valori nutritive per 100 g

Ce conțin migdalele:

Principiu activValoare NutrientProcent din DZR (Doza Zilnică Recomandată)
Energie579 Kcal29%
Carbohidrați21.55 g16%
Proteină21.15 g38%
Grăsimi Totale49.93 g165%
Colesterol0 mg0%
Fibre Dietetice12.50 g30%
Vitamine
Acid folic (B9)44 mcg12.5%
Niacină (B3)3.618 mg21%
Acid pantotenic (B5)0.47 mg9%
Piridoxină (B6)0.137 mg11%
Riboflavină (B2)1.138 mg78%
Tiamină (B1)0.205 mg16%
Vitamina A2 UI0%
Vitamina C0 mg0%
Vitamina E26 mg173%
Electroliți
Sodiu1 mg0%
Potasiu733 mg15%
Minerale
Calciu269 mg27%
Cupru0.996 mg110%
Fier3.71 mg46.5%
Magneziu270 mg67%
Mangan2.285 mg99%
Fosfor481 mg69%
Seleniu2.5 mcg4.5%
Zinc3.12 mg28%
Fitonutrienți
Betacaroten1 mcg
Beta Crypto-xanthin0 mcg
Lutein-zeaxantină1 mcg
Sursa: Baza de date națională a nutrienților USDA


Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *