Proprietati si beneficii:

Sulful este un mineral care se transforma in acid si face parte parte din structura chimica a aminoacizilor metionina, cisteina, taruina si glutationa. Acest mineral dezinfecteaza sangele, ajuta organismul sa reziste la bacterii si apara protoplasma celuleor. Ajuta la reactiile de oxidare din organism, stimuleaza secretia bilei si protejeaza impotriva substantelor toxice.
Deoarece actioneaza impotriva efectelor daunatoare ale radiatiilor si poluarii, sulful intarzie procesul de imbatranire.
Se gaseste in toate tesuturile organismului si este necear pentru sinteza colagenului, principala proteina ce asigura integritatea tesutului cutanat.

Surse: varza, fasole uscata, varza de Bruxelles, oua, usturoi, alge, carne de vita, ceapa, soia, germeni de grau, guile. Sulful se gaseste si sub forma de suplimente, metilsulfonilmetanul (MSM) este o forma buna de sulf.
Observatii: umezeala distruge sau modifica actiunea sulfului in organism. Usturoiul este o sursa bogata de sulf si este una din substantele cheie din acesta care il fac atat de valoros.