– contine 21 de minerale esentiale;

– are puternic efect antioxidant si anti-aging;

– fiecare 25 gr de goji asigura 130% din necesarul de Vitamina A.

 

Beneficii pentru sanatate

Potrivit folclorului, persoanele care traiesc in Himalaya si care mananca fructe de Goji sunt renumite pentru longevitate, traind si peste 120 de ani.
Fructele de padure goji sunt considerate cel mai puternic aliment anti-oxidant si contin 8 din cei 9 aminoacizi esentiali.
Fiecare portie de 25 grame, contine 130% din valoarea zilnica recomandata de vitamina A, care ajuta la mentinerea sistemului imunitar sanatos si lupta impotriva cancerului.
Contin de 3 ori mai multa Vitamina C decat portocalele. Vitamina C este utila mai ales in mentinerea unui sistem imunitar sanatos si in sanatatea cardiovasculara.
Contin 21 de minerale esentiale unei vieti sanatose cum ar fi: zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte rar gasit in mancare, dar si zeaxantina si betacaroten.
Fructele de goji au un continut ridicat de calorii, in jur de 300 de calorii la 100 de grame.

Descriere:

Zvonurile spun ca fructele de goji au fost descoperite de un medic care a studiat longevitatea unui trib special din Himalaya, ai carui membri traiau in mod constant mai mult de 100 de ani, neavand parul gri si avand toti dintii sanatosi.
Fructele de padure goji sunt delicioase adaugate in cereale, sau iaurt. In forma lor uscata, fructele de goji au o putere de indulcire extraordinara.
Familie: Solanaceae.

Utilizare medicala

Aceste fructe 100% naturale, sunt cunoscute, printre multe alte lucruri pentru ca ajuta la consolidarea sistemului imunitar, pentru o vedere mai buna si ajuta la protejarea ficatului. Ele sun de asemenea extrem de bogate in vitamina A.
British Dietetic Association spune ca unii compusi fitochimici, cum ar fi flavonoizii si fito-estrogenii „actioneaza ca si antioxidanti, care pot reduce deteriorarea ADN-ului celulelor si membranelor celulare.” Este posibil, dar nu a fost dovedit faptul ca un consum de alimente bogate in antioxidanti poate incetini procesul de imbatranire.

Utilizare culinara

Fructele de goji sunt folosite la sucuri de fructe, tarte, in salate de fructe sau confiate si sunt o gustare nemaipomenita pentru cei mici.
Pot fi consumate sub forma de fructe uscate, fructe proaspete, in supe, ceaiuri, ciocolate, inghetate, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe (25 g). Fructele, fiind uscate, necesita o mastecatie lenta, consistenta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.

Profilul de siguranta

Aceste fructe pot interactiona cu medicamente anticoagulante, cum ar fi warfarina sau papavarina.