– benefic in tratarea bolilor hepatice;

– bogat in silimarina;

– creste rezistenta organismului.

Beneficii armurariu:

Pentru necunoscatori armurariul este doar un scaiete rosu, care creste in cele mai neprietenoase locuri. In realitate insa este cea mai folosita planta din lume pentru tratarea bolilor ficatului. Secretul ei? Fructele bogate in silimarina – un complex de substante flavonoide cu rol puternic de protectie si regenerare a celulelor hepatice.
Armurariul era cunoscut si folosit inca din antichitate in tratamentele naturiste. A fost mult popularizat in secolele XIV si XV, dar cu adevarat luat in serios in 1938, odata cu descoperirea silimarinei. Este si un anti-toxic redutabil, care ajuta organismul sa reziste in fata unor otravuri puternice, cum ar fi ciupercile toxice, gazele industriale sau metalele grele.
Armurariul este o planta erbacee, anuala sau bianala. Necesita o temperature ridicata, mai ales pe periada infloririi si fructificarii, nu necesita umiditate exagerata si nici un sol foarte bogat.
Din punct de vedere botanic, face parte din familia Ateraceae, din genul Silybum, specia Marianum.

Compozitie

Planta de Armurariu este bogata in substante chimice benefice, cum ar fi: beta-caroten, acid fumaric, silandrina, silibina, silicristina, silimarina, silidianina,  dar si numerosi nutrienti: acizi grasi, calciu, fosfor, potasiu, mangan, seleniu, zinc.

Actiuni medicale

Ajuta la protejarea si refacerea tesutului hepatic, protejeaza rinichii, util in probleme biliare si hormonale, imflamatii ale intestinelor, psoriazis, sistem imunitar slabit.
De asemenea, sa dovedit ca ar avea efecte benefice si in cazul cancerului de san, in combaterea efectelor adverse ale radioterapiei si chimioterapiei.
Supliment cu extract de Armurariu