Descriere resveratrol:

Resveratrolul este un ingredient foarte valoros gasit in coaja strugurilor rosii, cacao si fructe de padure. Concentratiile cele mai mari se regasesc in vinul rosu, datorita procesului de fermentare prin care trec strugurii.

Acesta este un bioflavonoid antioxidant produs de plante atunci cand sunt supuse la stres si infectii fungice.
Cercetari recente au aratat ca resveratrolul a crescut durata de viata a celulelor in experimentele de laborator. Alte studii realizate au arat ca resveratrolul are si efecte anticanceroase, anti-aging (anti-imbatranire), antiinflamatorii, anti diabet, numeroase beneficii pentru aparatul cardiovascular si este si un bun inamic pentru boala Alzheimer.
Se crede a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai naturii. A fost dovedit stiintific ca are beneficii pentru sanatatea inimii, creierului si muschilor. Mai recent, sa demonstrat ca resveratrolul imita restrictiile calorice, singurul mod dovedit stiintific de a prelungi viata.

Utilizare

Resveratrolul este un antioxidant puternic care neutralizeaza efectele radicalilor liberi produsi zi de zi de catre organism.
Ca si sursa de antioxidanti, resveratrolul este unic deoarece el poate trece bariera creierului, protejandu-l astfel, inclusiv sistemul nervos.

Cum actioneaza?

Resveratrolul actioneaza prin modificarea inflamatiilor din interiorul organismului.
Studii facute pe pacienti bolnavi de diabet, au demonstrat ca aceia dintre ei care au luat suplimente de resveratrol au avut scaderi semnificative ale glicemiei.

Doza zilnica recomandata

Desi in randurile de mai sus am specificat ca vinul rosu si cacaoa neagra sunt extrem de bogate in resveratrol, doar ca o dieta bazata pe aceste “alimente” poate avea un efect decadent asupra organismului, deoarece am avea nevoie de cca 1.5 l de vin rosu/zi, ceea ce inseamna ca vom consuma cantitati prea mari de alcool si de aceea cel mai bun si mai la indemana mod de a va lua necesarul zilnic de resveratrol este acela de a luat un supliment alimentar din acest important fitonutrient.