• puternic antioxidant si antiaging
  • ajuta in perioadele de stres
  • imbunatateste circulatia periferica
  • sprijina memoria si functia cognitiva

Beneficii pentru sanatate

Ginkgo biloba actioneaza si ca antioxidant si are efecte antiinbatranire (antiaging), reduce hipertensiunea, inhiba formarea cheagurilor de sange si reduce tiuitul urechilor, anuleaza starea de vertigo, pierderea auzului, impotenta (generata de disfunctii vasculare) si boala Raynaud. Este benefic pentru astm, dementa, depresii, eczeme, dureri de cap, boli de inima si rinichi si pierderea memoriei.

Ginkgo biloba este cunoscuta ca “planta desteapta” a timpurilor noastre. S-a spus chiar ca incetineste evolutia timpurie a Alzheimer-ului la unele persoane.

Ginkgo biloba este o planta cu putere antioxidanta asupra creierului, retinei si sistemului cardiovascular. S-a dovedit ca are un efect semnificativ in dementa, Alzheimer si in recuperarea victimelor atacurilor cerebrale. Alte studii sustin ca poate ajuta memoria pe termen scurt si lung si poate creste concentrarea.

Substante chimice benefice: apigenin, amento-flavonoizi, flavono-glicozida, ginkgolida, bilobalida, ginkgetin, luteolina, acid miristic, quercitin, stigmasterol, tanin etc. In plus contine aminoacizi, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc si vitaminele A, B1, B2, B3, B5 si C.

Descriere

Ginkgo biloba isi are originea in China, unde a fost descoperita in urma cu mii de ani, fiind la inceput utilizata ca planta ornamentala. Acum creste in zonele cu clima temperata din intreaga lume si produsele din extract de frunze este in prezent unul dintre cele mai populare. Revistele stiintifice afirma ca activeaza circulatia sangelui si creste cantitatea de oxigen din inima, creier si din restul organismului.

Administrare

Rezultatele administrarii extractului din frunze de Ginkgo biloba apar dupa doua saptamani. Suplimente
Precautii: persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui sau analgezice trebuie sa consulte inainte medicul.